Aki olvassa az instagram poszjaimat, az már tudja mekkora tök-fan vagyok. Igaz, talán forrón, magában a legjobb, de édességekben is el lehet viselni.. 😀 Íme két recept, ami szerintem kiváló “kisétkezésekre”, kávé mellé, vagy kirándulós nasinak.
Sütőtökös karikák
Ez a recept természetesen elkészíthető egyszerűen kekszként is. Nekem most ilyen pepecselős kedvem volt. (Mindig az van 😀 )
Hozzávalók:
200g sült sütőtök püré
125g aprószemű zabpehely
60g csicseriborsóliszt (vagy bármilyen más liszt)
30g olvasztott kókuszolaj
1db tojás
édesítő ízlés szerint (25g négyszeres erejű édesítőt használtam)
csipet só
ízlés szerint fűszerek (egy kiskanál fahéj, két csipet szerecsendió, egy csiper szegfűbors)
fél csomag sütőpor
Elkészítés:

Az összes hozzávalót egy nagy tálban összedolgozzuk és habzsákba töltjük. Én egy feles poharat rajzoltam körbe a sütőpapíron, hogy minden kör ugyanakkora legyen, de a forma természetesen rátok van bízva. 180 fokon kb 15 percig sütöttem őket, míg picikét elkezdtek barnulni.

Sütőtökös proteines-kakaós muffin
Hozzávalók: (6db muffinhoz)
190g sült sütőtök püré
50g aprószemű zabpehely
50g Biotech USA Protein Gusto vaníliás palacsintapor (vagy helyette pl. 30 g fehérjepor és 20 g bármilyen liszt/zabpehely)
1 tojás
fél csomag sütőpor
fűszerek (fahéj..)
kakaópor
+ ha nem elég a protein édessége, akkor édesítőszer
+ esetleg dió, cukormentes étcsokoládé
Elkészítés:
Az összes hozzávalót összedolgozzuk és két részre osztjuk: egyik feléhez fahéjat adunk a másik feléhez pedig kakaóport. A muffinformába 1-1 evőkanállal teszünk mindkét masszából. Előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük.
Jó étvágyat!
