Spenótos lepény

Ekkor:

Ugye senki nem ragadt le az oviban és mindenki megbarátkozott már a spenóttal? 🙂 Rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, remekül passzol smoothie-ba turmixolva, sós muffinba sütve, de egy ilyen lepényben is remekül helyt áll. Én most csirkemellel és mozzarellával töltöttem meg a kis ‘palacsintákat’.

Hozzávalók: (2,5 db 19cm átmérőjű lepényhez)
– 2 marék spenót
– 1 tojás
– 25g zabpehely
– 35g csicseriborsóliszt (vagy bármilyen más liszt, esetleg megint zabpehely 🙂 )
– 50g zsírszegény túró
– kb 0,8 dl víz
– fél kiskanál sütőpor
– egy gerezd fokhagyma
– só, bors
– kókuszolaj a sütéshez

Elkészítés:
A spenótot serpenyőben kicsit “megfonnyasztjuk”, aprítógépbe tesszük és hozzáadjuk a fokhagymát, fűszereket. Ezután hozzáütjük a tojást és összeturmixoljuk, majd jöhet az összes többi hozzávaló is. Addig turmixoljuk, míg szép csomómentes, viszonylag sűrű palacsintatésztát nem kapunk. Egy serpenyőt vékonyan kikenünk kókuszolajjal, majd ha felforrósodott rákanalazunk a tésztából. Közepes lángon addig sütjük míg meg nem tudjuk fordítani. Ha töltött lepényeket szeretnénk, akkor nem szükséges megfordítani: amikor úgy gondoljuk kész az egyik fele, akkor rápakoljuk a kívánt finomságokat (pl mozzarella sajt) és félbehajtjuk, így sütjük még maximum egy percig. (lásd a képen 🙂 )

“fonnyasztás” 😀
megtöltve, félbehajtva
img_7247-1
Insta fotó 🙂
img_7254
Insta Story fotó 🙂

3 hozzászólás Új írása

  1. Niki szerint:

    Fagyasztott spenóttal is elkészíthető?

    Kedvelés

    1. zsofkaa szerint:

      Szia! Mivel abból elég sok nedvesség is ki fog jönni, ezért szerintem ezekkel az arányokkal nem fog működni.

      Kedvelés

      1. Niki szerint:

        Köszönöm a gyors választ, akkor friss spenót keresés indul😎 Mert ez a recept nagyon jó😍😋

        Kedvelik 1 személy

Hozzászólás