Datolyás zabos-magos szeletek

A következőkben egy csupa-csupa természetes és egészséges összetevőből készült szelet receptjét írom le Nektek. ❤
Valójában nem is receptnek, hanem inkább csak egy ötletnek hívnám. Mindenki bátran variálhatja az összetevők arányát és ízesítheti a kedvenceivel. Én most azokat használtam amik éppen otthon voltak…lássuk. 🙂

Hozzávalók: (a képen látható adaghoz)
– 140 g datolya (cukrozatlan, mag nélkül)
– 65 g zabpehely
– 2 evőkanál chia mag
– 2 evőkanál szezámmag
– 2 evőkanál lenmag
– 1,5 evőkanál goji bogyó
+ esetleg egy icipici víz
– amit még el tudok képzelni benne: kókuszreszelék (!!!), kakaópor, dió, mogyoró, mandula… 🙂

Elkészítés:
A datolyát forró vízben kb. fél órát áztatjuk, ennek köszönhetően megpuhul és jó alapjául szolgál az energiaszeltünknek.
A datolyákról a vizet leöntve aprítógépbe tesszük és minden más hozzávalóval összedolgozzuk.
Sütőpapírral kibélelt tepsire tetszőleges vastagságban egyengetjük rá a masszát (én pár milliméteresre) és 160-170 fokon kb 20-25 percig sütjük. Miután a széle már picit megpirult, kivesszük a tepsit és formára vágjuk a finoman illatozó kreálmányunkat.
Én hűtőben tárolom őket. Alufóliába csomagolva minden nap vihetünk magunkkal belőle. Tökéletes választás a bolti müzliszeletek  helyett! 😉

img_7348

img_7347

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s