Céklás kakaós muffin

Kezdek nagyon nagy cékla lázban égni.. reggel beleteszem a zabkásámba vagy a turmixomba (ezeket persze láthatjátok instagramon), este pedig a salátámba reszelem bele. Miért ne kaphatna helyet a délutáni sütimben is? 🙂

Hozzávalók: (10-12 db kisebb méretű muffin)

– 140-150 g cékla (már meghámozva)
– 2 tojás
-ízlés szerint édesítő (20-25 g négyszeres erejű 0 kalóriás  édesítőszer)
– 150 g natúr joghurt (0,1%os zsírtartalmú)
– 55 g lenmagliszt
– 20 g holland kakaópor
– 70 g zabpehelyliszt
– sütőpor (kb 10 g)
+ a karácsonyi hangulat kedvéért 1-2 csipet szegfűszeg 😛

Elkészítés:

A céklát lereszeljük vagy géppel aprítjuk és összedolgozzuk a többi hozzávalóval is. Szilikonos muffinforma mélyedéseibe vagy muffinpapírba kanalazunk belőle és 180 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 percig sütjük.

Jó étvágyat hozzá!

Ha ezt vagy bármelyik más receptemet elkészítitek, jelöljetek meg rajta instagramon vagy küldjetek róla képet! 🙂

Reklámok

2 hozzászólás Új írása

  1. Haliho szerint:

    A lenmaglisztet mivel lehet helyettesíteni? 😃😍

    Kedvelés

    1. zsofkaa szerint:

      Bármilyen más liszttel 😊

      Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s