Túrógombóc

Ekkor:

Igazából sosem szerettem a túrót..sőt..kifejezetten undorodtam tőle (ezt a családom igazolhatja is 😀 ). Pár hónapja eldöntöttem, hogy adok neki egy esélyt, hiszen rengeteg reform recept hozzávalójaként szerepelt. Ma már nagyon szívesen készítek túrós sütiket, akár édesen, akár sósan.. ezt láthatjátok is a többi receptemnél. 🙂
A túróval való barátságom ezzel a gombóc recepttel kezdődött. A bundához az inspirációt pedig innen merítettem.

Hozzávalók: (kb 10-13 darabhoz)
Gombóc
– 500 g zsírszegény túró
– 4 evőkanál aprószemű zabpehely
– 4 tojás
– 3 evőkanál utifű maghéj
– édesítő (4 evőkanál eritrit)
– egy csipet só
– reszelt citromhéj
Bunda
– 4 evőkanál zabpehely
– 2 evőkanál kókuszliszt
– édesítő
– fahéj

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjén kívül mindent összegyúrunk a túróval. A masszát egy tálban min. 20 percig pihentetjük. A fehérjéket felverjük és a pihentetés után hozzáadjuk a túrós masszához. Formázzunk tetszőleges méretű gombócokat és dobjuk bele forró sós vízbe. Ha feljöttek a víz felszínére, akkor forgassuk bele az előre serpenyőben kicsit megpirított zabpehely+kókuszliszt(+fahéj+édesítő) keverékbe.

img_8091-1
elkészítés

+ Tipp: főzés előtt a gombóc közepébe pl. málnát is rejthetünk. 🙂

img_2361
málnás túrógombóc

img_8099-1

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s