Céklaleves kétféleképpen

Ekkor:

Igen..még mindig élek-halok a cékláért! Gondoltam kipróbálok valami újat és levest készítek. 🙂 Nem tudtam eldönteni, hogy sós vagy édes legyen-e, ezért mindkettő készült. A fűszerezést főzés közben találtam ki, de szerintem nagyon király lett. 😛

Almás-Narancsos céklakrémleves
Hozzávalók:
– cékla
– alma
– narancs
– szegfűszeg
– fahéj

Fokhagymás céklakrémleves
Hozzávalók:
– cékla
– só
– bors
– fokhagyma
– szerecsendió
– kókusztej

Pontos arányokat most nem írok, minden mehet ízlés szerint. 🙂
Elkészítés:
A céklát hámozzuk meg és vágjuk kis kockákra, dobáljuk fazékba és engedjük fel vízzel. Főzzük addig míg meg nem puhul (nálam talán 45 percig is eltartott). Ezután botmixerrel turmixoljuk simára.
Édes leves esetén: most jöhet hozzá a meghámozott, kockára vágott alma. Ezzel is főzzük egy picit, majd megint turmixoljuk. Ha túl sűrű lett, adjunk hozzá még egy kis vizet. Ízesítsük néhány csipet szegfűszeggel és/vagy fahéjjal és facsarjunk bele narancslevet. Tálaláskor fogyasszuk például tökmaggal, mogyoróval.. 🙂
Sós leves esetén: ízesítsük a levest sóval, borssal, fokhagymával és egy  kevés szerecsendióval. Végül ízlés szerint pici kókusztejet is önthetünk bele.

Jó étvágyat! :*

img_8197

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s