Répatorta

Ekkor:

Sziasztok! Már néhány éve használok egy jól bevált hagyományos répatorta receptet, de már itt volt az ideje, hogy megreformáljam. 🙂 A születésnapra, ahova vittem mindenki meg volt vele elégedve, ezért úgy gondolom sikerült. Kicsit tömörebb a tésztája, mint az “eredetinek”, de így is ugyanolyan finom.
A krém most tömény mascarpone volt, ami azért a zsírtartalma miatt nem nevezhető diétásnak.. ha ez nektek nem fér bele, használjatok zsírszegényebb krémsajtot, de mindenféle kence nélkül is tökéletes. 🙂

Hozzávalók (nagy tortaformához)
– 400g aprított (reszelt) répa
– 300 g liszt (zabpehelyliszt)
– 250-300 g (ízlés szerint) cukornak megfelelő édesítő (nálam 250 g eritrtit és 30g cukornak megfelelő stevia)
– 4 tojás
– 2dl almapüré
– 1 kiskanál fahéj
– 1 kiskanál gyömbér
– ízlés szerint vanília
– 100g aprított dió (tetszés szerint finomra darálva/durvára vágva)
– 1 csomag sütőpor

Krém: mascarpone, édesítő, reszelt narancshéj, narancs leve

Elkészítés:
Kb 4 kisebb darab almát meghámozunk, felkockázunk és kevés vízben puhára főzzük, leszűrjük, turmixoljuk. Az így elkészített almapüréből 2dl-t adunk a tojásokhoz és az édesítőhöz, jól elkeverjük.(Ezzel az olajat próbáltam helyettesíteni 🙂 az ötletet Flóránál láttam 🙂 ) Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, sütőport, diót, fűszereket. Ezután a folyékony hozzávalókat apránként hozzáadjuk a szárazhoz folyamatosan kevergetve, végül jöhet bele a tetemes mennyiségű répa is. 🙂 Tetszőleges formába öntjük 180 fokos sütőben kb 1 óráig sütjük.
Ha tortaként készítitek el és több lapra szeretnétek vágni, mindenképp várjátok meg míg teljesen kihűl!

Jó étvágyat! 🙂

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s