Granola

Érdekes, hogy a granolámról szinte sosem töltök fel képet instára… na jó mégsem annyira érdekes, hiszen sehogy nem lehet díszíteni és tipikusan az a reggeli, amikor öt percem van enni és rohanok a vonathoz 🙂
Nálam mindig van itthon egy nagy dobozzal bekészítve, így a sietős reggeleken sem vagyok gondban. Goji bogyóval és kókuszos rizstejjel a kedvencem, de bármilyen tej/joghurt/ezek alternatívája tökéletes hozzá.
Már évek óta készítem és nekem ezek az arányok váltak be, de nyugodtan szabjátok a saját ízlésetekre 🙂

Hozzávalók:
100 g nagyszemű zabpehely
100 g hajdina
80 g dió nagyobb darabokra vágva
70 g kókuszreszelék
50 g szezámmag
50 g tökmag
50 g napraforgó mag
1 kiskanál fahéj
és még mehet bele: mandula, mogyoró … is
édesítő ízlés szerint (én négyszeres erejű édesítőt használok, esetleg rakhattok rá egy kevés mézet, lényeg, hogy olyan legyen, ami tud karamellizálódni, az eritrit nem jó 🙂 )

Elkészítés:
Sok receptben olvastam, hogy készítsünk ragacsos masszát kókuszolaj és tojás hozzáadásával… szerintem már így is eléggé energiadús a reggelink, az egyszerűség kedvéért én így készítem: mindent összekeverek egy tálban és sütőpapírral kibélelt tepsire borítom. Sütőben GYAKRAN KEVERGETVE (!!!!) addig pirítom, míg minden szépen megbarnul.
Miután kihűlt tegyük egy jól zárható dobozba, és meg is van a reggelink a rohanós napokra. Utólag tehetünk hozzá cukrozatlan aszalványokat, kókusz chipset, esetleg étcsoki darabokat.
Nem kell hűteni, nagyon sokáig eláll 😉
+ TIPP: szép üvegbe öntve és egy masnival átkötve gasztro ajándéknak is tökéletes :*

img_7849

Reklámok

5 hozzászólás Új írása

  1. Kiss orsi szerint:

    Nekem Zsofka granolája az egyik legkedvesebb nasim. Én házilag készítettett joghurttal és házi meggy lekvárral szeretem a legjobban.
    Az a szerencsés vagyok, aki szülinapjára és karácsonyra is kapott ajándékba Zsofka fenséges granolájából.

    Kedvelés

  2. Ágnes Jurás szerint:

    Azt szeretném kérdezni, hogy hány fokon és milyen módban sütöd?

    Kedvelés

    1. zsofkaa szerint:

      Max 160, felül sütés, de nagyon gyakran kevergetve nehogy odakapjon ! 🙂

      Kedvelés

  3. Dia szerint:

    Te körülbelül mennyi édesítővel készíted? Én is négyszereset használok de néha nehezen találom el az arányokat. 🙂

    Kedvelés

    1. zsofkaa szerint:

      Kb fél evőkanál 🙂 de utólag is tudod élesíteni 😊

      Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s