Szendvicskrémek

Én még mindig az édes reggeliket részesítem előnyben, de néha jól esik valami más. A szendvicseket akkor szeretem, ha a zöldségeket kívül van benne valami karakteres íz, de felvágottakat és húskészítményeket a rengeteg adalék miatt nem fogyasztok. Ilyenkor jó például egy ilyen kence 🙂 intenzív ízvilág és pontosan tudjuk miből készül!

Kísérletezzetek bátran 🙂 a következő két krém is csak ötlet, nincsen pontos recept, minden mehet a Ti ízlésetek szerint.

Kókusztejes curry-s sárgarépakrém
– 3 db közepes sárgarépa
– 2 kiskanál kókusztejpor
– só
– bors
– fokhagyma
– édeskés curry fűszerverék (ha ez nincs, összetevők a linken)

A répát vízben megfőzzük, leszűrjük és mixerrel pürésítjük. Fűszerezés ízlés szerint, a kívánt állag elérése érdekében hígíthatjuk vízzel illetve kókusztejjel.

Zöldborsós hummus
– kb 5 marék zöldborsó
– só
– bors
– fokhagyma
– római kömény
– kb fél citrom leve
– kb 2 evőkanál tahini (szezámpor)

A borsót vízben puhára főzzük majd leszűrve a többi hozzávalóval összeturmixoljuk. A kenhető állag elérése érdekében hígítsuk vízzel.

+TIPP: A krémek nem csak pirítóshoz kiválóak. Ha vendégeket fogadunk, zellerszár vagy más friss zöldség és kréker mellé tökéletes mártogatós 🙂

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s