Almakenyér

Végre egy édes kenyér, ami nekem való, vagyis nem banánból készült!  😀 Reggelire, tízóraira és uzsonnára is tökéletes lesz. 🙂
A receptet Beának köszönhetem, az Ő posztját ITT olvashatjátok. 🙂

Hangyányi változtatásokat tartalmazó verzióm:) :

Hozzávalók 1 db kenyérhez (1 bögre=250 ml)
– 2 bögre zabpehely
– 1 bögre csicseriborsó liszt
– 1 csomag sütőpor
– 2 teáskanál fahéj, egy nagy csipet szerecsendió
– 2 marék dió durvára vágva
– 1 csipet só
– 1 bögre reszelt alma
– 2 tojás
– 20 g négyszeres erejű édesítő
– 1/4 bögre folyékony kókuszolaj
– 1/2 bögre víz
– 1/2 bögre natúr joghurt
– rumaroma (csak bátran :P)

Elkészítés
1. Kézi habverővel keverjük el jól a tojásokat, édesítőt, rumaromát, joghurtot, kókuszolajat és vizet.
2. Egy másik tálban keverjük össze a zabpelyhet, lisztet, édesítőt, fűszereket, sütőport, diót.
3. A lisztes keverékhez adjuk hozzá fokozatosan a folyékony elegyet, majd végül keverjük bele az almát.
4. Kanalazzuk bele egy tortaformába és 180 fokos sütőben kb 50 perc alatt süssük készre. 🙂

Reklámok

Egy hozzászólás Új írása

  1. dudasdora szerint:

    Ez nagyon szuper Zsófi! Szép, igényes és biztosan finom.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s