Medvehagymás gofri

Ekkor:

Gofri kicsit újragondolva.. sósan.. medvehagymával. Tökéletes szendvicsalap, reggeli, vagy uzsonna. Próbáld ki! 🙂

Hozzávalók (5-6 db gofrihoz):
– 200g zsírszegény túró
– 3 tojás
– 120g liszt (50g zabpehelyliszt és 70g csicseriborsóliszt)
– fél csomag sütőpor
– só
– 90g víz
– medvehagyma apróra vágva (8-10 levél)

Elkészítés:

A túrót és a tojásokat kézzel vagy mixer segítségével simára dolgozzuk, hozzákeverjük a sót, liszteket és a sütőport, majd apránként hozzáadjuk a vizet is. Pár percig pihentetjük a tésztát majd a medvehagymát is belekeverjük. A felforrósított gofrisütőbe kanalazzunk belőle annyit, hogy a széleken ne folyjon ki a masszánk.
EBBEN a sütőben nekem  4-5 perc alatt készre sültek, egy csepp olajat sem használtam és gond nélkül ki tudtam szedni  a gyönyörű  (és isteni finom) gofrikat. 🙂

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s