Így készítem a turmixokat

Gondolom nem okozok meglepetést azzal, ha azt mondom imádom a turmixokat 🙂 Sokan szoktátok kérdezni, hogy miket teszem bele: hát mindig mást… 🙂 azért mégis leírok pár ötletet, és megválaszolom a kérdéseket, amiket gyakran szoktatok feltenni nekem.

A legjobb zöldségek turmixokhoz:

cukkini – mert nem sok íze van, de mégis növeli a térfogatot 🙂
spenót – szintén íztelen (szerintem) de gyönyörű zöld és persze egészséges (mint minden más felsorolt alapanyag)
répa – mert imádjuk
zellerszár – csak haladóknak 😀
sütőtök– most nincs szezonja, de elképesztően krémessé tudja tenni az italt
cékla – mert piros, szuper egészséges, és a kedvencem ! 🙂

A legjobb gyümölcsök turmixokhoz:

alma – gondolom ez alap 🙂 természetesen héjastul
narancs, pomelo, grapefruit – ha épp kapható
citrom – zöld turmixokhoz nagyon passzol
datolya – ha édesíteni szeretnénk egy zöldség turmixot
bogyós gyümölcsök– áfonya, eper, szeder… már egy kis marék is nagyon jó ízt ad
banán – állítólag… bár én nem szeretem 😀
körte – ha érett, édes és krémes 🙂 mi kell még?

Mivel hígítom a turmixokat?

Kizárólag VÍZzel. 🙂

Mindent nyersen teszek bele?

Naná! Igen a céklát is 🙂 apró kockára vágva mehet a turmixgépbe. Az egyetlen kivétel a sütőtök, ezt már sütve, puhán.

Egy kis rágcsálnivaló?

Néha szeretem, ha valami rágni való is van a turmixban, ilyenkor chia magot vagy pl gránátalmát dobok bele utólag.

Fűszereket is?

Egy almás-sütőtökös turmixba nagyon jól passzol egy csipet szegfűszeg, vagy egy sima cukkinis turmixba egy kevés fahéj. 😉

Egyéb porok

bármilyen fehérjepor – édesít, ízesít
kollagén – rengetegen szoktátok kérdezni, én eddig ezt próbáltam
szárított gyümölcsporok – én pl fekete áfonya őrleményt használok néha
alga porok – csak annak aki el tudja viselni az ízét 🙂

A képeken

ZÖLD turmix

  • 1/2 cukkini
  • 5 db dartolya
  • 2 marék spenót
  • 1/2 citrom leve
  • 500 ml víz
  • turmixolás után egy evőkanál chia mag

PIROS turmix

  • 1 kisebb cékla
  • 1 alma
  • 1 répa
  • 500 ml víz
  • egy kis marék fagyasztott szeder
  • pár szem áfonya

Mivel turmixolok?

A turmixaim általában jönnek velem a suliba, vagy oda, ahova éppen sietnem kell. 🙂 Így számomra EZ a masina a legpraktikusabb.

  1. Beledobom a flakonba az alapanyagokat, felengedem vízzel.
  2. Rácsavarom a késes kupakot.
  3. Bele a gépbe és turmixolom fél percig.
  4. Késes kupak le, sima kupak fel.
  5. GO! 🙂
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s