Fagyi (kicsit másképp)

Talán akad még rajtam kívül olyan, aki nem rajong a banánért, így a szuper egyszerű banánfagyiért sem… Itt a megoldás 🙂 karfiol/cukkini alapú fagyi! Csak egy desszert készítő vagy egy jó fajta turmixgép kell hozzá! Mehet?

Hozzávalók (egy adaghoz):

  • kb. 250 g fagyasztott karfiol (vagy cukkini)
  • édesítőszer vagy fehérjepor (ízlés szerint)
  • fagyasztott gyümölcsök (más ízesítés esetén elhagyható)
  • esetleg egy kevés folyadék (növényi tej, tej, víz)
  • kollagén (1 púpos evőkanál)  / xantan por (1 mokkáskanál) (elhagyható)
  • ízesíteni lehet: rumaroma+kakaó, citromhéj+mák, lemagőrlemény+fahéj, szeder-lime, eper-étcsoki, rumaroma+durvára tört dió…..

Elkészítés:

A fagyasztott zöldségeket, gyümölcsöket kb. 20 percig hagyjuk felengedni, hogy ne legyen kőkemény, de még fagylalthoz méltó hőmérsékletük legyen. 🙂 Ha desszert készítővel dolgozunk akkor “küldjük le” rajta a karfiolt, esetlegesen gyümölcsöket, majd ha már püré állagú akkor keverjünk hozzá édesítőt és más finomságokat. Ha turmixgéppel készítjük a fagyit, akkor helyezzük a gépbe a karfiolt, a gyümölcsöket, fehérjeport, és egyéb ízesítőket valamint egy kevés folyadékot és daráljuk addig míg sima nem lesz. 🙂

Hát nem csodás? 😛

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s