Talán akad még rajtam kívül olyan, aki nem rajong a banánért, így a szuper egyszerű banánfagyiért sem… Itt a megoldás 🙂 karfiol/cukkini alapú fagyi! Csak egy desszert készítő vagy egy jó fajta turmixgép kell hozzá! Mehet?
Hozzávalók (egy adaghoz):
- kb. 250 g fagyasztott karfiol (vagy cukkini)
- édesítőszer vagy fehérjepor (ízlés szerint)
- fagyasztott gyümölcsök (más ízesítés esetén elhagyható)
- esetleg egy kevés folyadék (növényi tej, tej, víz)
- kollagén (1 púpos evőkanál) / xantan por (1 mokkáskanál) (elhagyható)
- ízesíteni lehet: rumaroma+kakaó, citromhéj+mák, lemagőrlemény+fahéj, szeder-lime, eper-étcsoki, rumaroma+durvára tört dió…..
Elkészítés:
A fagyasztott zöldségeket, gyümölcsöket kb. 20 percig hagyjuk felengedni, hogy ne legyen kőkemény, de még fagylalthoz méltó hőmérsékletük legyen. 🙂 Ha desszert készítővel dolgozunk akkor “küldjük le” rajta a karfiolt, esetlegesen gyümölcsöket, majd ha már püré állagú akkor keverjünk hozzá édesítőt és más finomságokat. Ha turmixgéppel készítjük a fagyit, akkor helyezzük a gépbe a karfiolt, a gyümölcsöket, fehérjeport, és egyéb ízesítőket valamint egy kevés folyadékot és daráljuk addig míg sima nem lesz. 🙂
Hát nem csodás? 😛