Mindenmentes szülinapi torta

Tőlem Magamnak a születésnapomra.. 🙂 Az ötletet innen merítettem, de végül kicsit máshogy készítettem el.

A receptet egyáltalán nem kell szigorúan betartani, természetesen  használhattok más fajta magokat, más díszítést, ízesítést is. 🙂

Hozzávalók (18 cm átmérőjű tortaformához)

alap:

– 180 g krémes datolya (mag nélkül, nem aszalt)
– 170 g mandula és dió vegyesen (aprítva)
– 1 evőkanál szűz kókuszolaj (folyékony formában)
– 2 evőkanál kakaópor

krém:

– kb. 550-600 g sült sütőtök (frissen sülve vagy utólag megmelegítve)
– édesítő ízlés szerint
– 1-1 evőkanál mandulavaj és mogyoróvaj
– fűszerek ízlés szerint (mézeskalács fűszerkeverék)
– 1 kiskanál konjak gumi

díszítés:

– goji bogyó, kakaóbab töret, mandula, dió

Elkészítés

Az alap hozzávalóit gyúrjuk össze és nyomkodjuk egy sütőpapírral vagy celofánnal kibélelt tortaformába.
A krém hozzávalóit a konjak gumi kivételével turmixoljuk össze, közben kóstoljuk, ha már jónak ítéljük, turmixoljuk hozzá a gumit is, ettől jól be fog sűrűsödni.
A krémet oszlassuk el az alapon, majd szórjuk meg a tortát a díszítéssel.

Hűtőben egy éjszakát pihentessük, így másnapra kissé megdermed, jól vágható lesz. 🙂

Jó étvágyat!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s