Hummusz

..Vagyis a kedvenc ételem.. 🙂 Persze van, hogy boltban veszek, de a saját készítésűnek nincs párja! Én melegen szeretem reszelt répával főétkezés gyanánt, de van, hogy csak egy pirítóst kenek meg vele tízóraira. Fogyasszátok ti is egészséggel: pitával, tojással, zöldségekkel, friss zöld fűszerekkel, szezámaggal.. 🙂

 

készül a csoda.. 🙂

:

  • 520-530 g csicseriborsó konzerv (az Aldiban szoktam venni ilyen nagy kiszerelést)
  • 35 g darált (és ha lehet pirított) szezámmag
  • 1 citrom leve (kb. 30 g frissen facsart citromlé)
  • 1 gerezd fokhagyma (illetve ízlés szerint)
  • só, bors
  • egy nagy csipet őrölt római kömény
  • 100-120 g a konzerv levéből (vagy csak víz)
  • + esetleg egy kis extra szűz olíva olaj
  • + ha van kedved turmixolj hozzá egy fél céklát, sült sütőtököt vagy édesburgonyát 🙂

Elkészítés:
Egyszerűen mindent dobjunk egy turmixgépbe és járassuk addig, míg egy sima masszát nem kapunk. Én most az adagot megfeleztem, és az egyik feléhez egy kevés nyers céklát turmixoltam.

céklás hummusz
IMG_6075
házi hummusz sült padlizsánnal, répával, salátával és csicseri lepénnyel

3 hozzászólás Új írása

  1. Patrícia Tari szerint:

    Szia! Csak annyi lenne a kérdésem, hogy a szezámmagot mivel darálod le? Ilyen célokra keresek aprítógépet, de nem tudom milyet válasszak. Előre is köszönöm a válaszod:)

    Kedvelés

    1. zsofkaa szerint:

      Szia, sima kávédarálóval vagy a Russell Hobbs Mix&Go pro-m daráló feltétjével 🙂

      Kedvelés

  2. zsofi88 szerint:

    Èn ma vettem az aldiban hummuszt eddig nem láttam ezt a fajtàt. Pikáns ízűt hát imádom. Semminek nem örültem ennyire azóta hogy a kedvenc hummuszos kuszkusz salátámat màr nem lehet kapni 🙂 klassz a recepted egyszer ki fogom próbálni 🙂

    Kedvelik 1 személy

Hozzászólás a(z) zsofkaa bejegyzéshez Kilépés a válaszból