Érdekes, hogy a granolámról szinte sosem töltök fel képet instára… na jó mégsem annyira érdekes, hiszen sehogy nem lehet díszíteni és tipikusan az a reggeli, amikor öt percem van enni és rohanok a vonathoz 🙂
Nálam mindig van itthon egy nagy dobozzal bekészítve, így a sietős reggeleken sem vagyok gondban. Goji bogyóval és kókuszos rizstejjel a kedvencem, de bármilyen tej/joghurt/ezek alternatívája tökéletes hozzá.
Már évek óta készítem és nekem ezek az arányok váltak be, de nyugodtan szabjátok a saját ízlésetekre 🙂
Hozzávalók:
100 g nagyszemű zabpehely
100 g hajdina
80 g dió nagyobb darabokra vágva
70 g kókuszreszelék
50 g szezámmag
50 g tökmag
50 g napraforgó mag
1 kiskanál fahéj
és még mehet bele: mandula, mogyoró … is
édesítő ízlés szerint (én négyszeres erejű édesítőt használok, esetleg rakhattok rá egy kevés mézet, lényeg, hogy olyan legyen, ami tud karamellizálódni, az eritrit nem jó 🙂 )
Elkészítés:
Sok receptben olvastam, hogy készítsünk ragacsos masszát kókuszolaj és tojás hozzáadásával… szerintem már így is eléggé energiadús a reggelink, az egyszerűség kedvéért én így készítem: mindent összekeverek egy tálban és sütőpapírral kibélelt tepsire borítom. Sütőben GYAKRAN KEVERGETVE (!!!!) addig pirítom, míg minden szépen megbarnul.
Miután kihűlt tegyük egy jól zárható dobozba, és meg is van a reggelink a rohanós napokra. Utólag tehetünk hozzá cukrozatlan aszalványokat, kókusz chipset, esetleg étcsoki darabokat.
Nem kell hűteni, nagyon sokáig eláll 😉
+ TIPP: szép üvegbe öntve és egy masnival átkötve gasztro ajándéknak is tökéletes :*
Nekem Zsofka granolája az egyik legkedvesebb nasim. Én házilag készítettett joghurttal és házi meggy lekvárral szeretem a legjobban.
Az a szerencsés vagyok, aki szülinapjára és karácsonyra is kapott ajándékba Zsofka fenséges granolájából.
KedvelésKedvelés
Azt szeretném kérdezni, hogy hány fokon és milyen módban sütöd?
KedvelésKedvelés
Max 160, felül sütés, de nagyon gyakran kevergetve nehogy odakapjon ! 🙂
KedvelésKedvelés
Te körülbelül mennyi édesítővel készíted? Én is négyszereset használok de néha nehezen találom el az arányokat. 🙂
KedvelésKedvelés
Kb fél evőkanál 🙂 de utólag is tudod élesíteni 😊
KedvelésKedvelés